zaterdag 6 september 2008

Bruine Tijgerbroodjes

[Bron: Soezie]

Bereidingstijd tijgerpapje Bereidingstijd tijgerbroodjes
Bereiding: 35 minuten
 
 
Bereiding: 30 minuten
Rijzen: 1 uur 30 minuten
Oven: 25 minuten


Ingrediënten tijgerpapje

  • 20 cl. Warm water (80 °C)
  • 50 gr. Paneermeel
  • 10 gr. Suiker
  • 5 gr. Verse gist
  • 1 el. Olijfolie
  • Snuifje zout

Bereiding tijgerpapje

Meng het water met het paneermeel en laat afkoelen. Voeg vervolgens de gist en de suiker toe en meng goed. Voeg na 30 minuten zout en olie toe en meng nogmaals goed.

Ingrediënten tijgerbroodjes

  • 375 gr. Eiwitrijke tarwebloem (12,5 %)
  • 125 gr. Fijn volkoren tarwemeel
  • 25 gr. Biologische meelverbeteraar voor bruin brood
  • 25 gr. Verse gist
  • 32 cl. Ijskoud water
  • 1 tl. Zout

Bereiding tijgerbroodjes

Bruine tijgerbroodjes Voeg alle ingrediënten samen en kneed het deeg gedurende 20 minuten tot het lauw aanvoelt. Bedek het deeg met een plastic folie en laat het 45 minuten rusten op kamertemperatuur.

Kneed het deeg eventjes door en verdeel het in 16 stukjes van ongeveer 50 gram. Maak de stukjes bolvormig en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bolletjes vervolgens rijkelijk met het tijgerpapje en laat ze onder een plastic folie 45 minuten rusten.

Bestrijk de bolletjes een tweede keer met het tijgerpapje en bak de ze gedurende 25 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven. Laat ze op een rooster afkoelen.