zaterdag 7 februari 2009

Schotse Ontbijtbolletjes

[Bron: Brood]

Bereidingstijd

Bereiding: 30 minuten
Rijzen: 1 uur 30 minuten
Oven: 15 minuten
Naan

Ingrediënten

  • 450 gr. Eiwitrijke tarwebloem (12,5 %)
  • 20 gr. Verse gist
  • 150 ml. Melk, lauw
  • 150 ml. Water, lauw
  • 1 tl. Zout

Bereiding

Los de gist op in de melk en voeg er het water aan toe. Meng het zout onder de bloem en voeg er het melkmengsel aan toe. Meng goed door mekaar en kneed het mengsel gedurende 15 minuten tot een homogeen deeg en laat het vervolgens gedurende één uur op een warme plaats rijzen onder een plastic folie.

Kneed het deeg nog eventjes door en verdeel het in tien gelijke delen. Rol ieder deeltje uit tot een rond broodje met een diameter van ongeveer 10 cm en plaats ze op een bakplaat met bakpapier. Laat de broodjes 30 minuten rusten onder een plastic folie.

Bak de broodjes tot slot gedurende 15 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven en laat ze op een rooster afkoelen.