Bereidingstijd
Bereiding: 2 uur Rijzen: 1 uur 30 minuten |
![]() |
Ingrediënten
- 225 gr. Eiwitrijke tarwebloem (12,5 %)
- 225 gr. Fijne tarwebloem
- 300 ml. Melk
- 300 ml. Water
- 15 gr. Verse gist
- 1 el. Suiker
- 2 el. Olijfolie
- 1 tl. Zout
- 1 tl. Natriumbicarbonaat
- 125 ml. Lauw water
Bereiding
Voeg de melk, het water (300 ml), de olie en de suiker samen in een steelpan en verwarm tot het mengsel lauwwarm is. Meng het meel, het zout en de verkruimelde gist in een grote beslagkom. Voeg vervolgens de melkoplossing bij het meel en meng het geheel met een garde tot een homogeen geheel. Dek de beslagkom af met een plastic folie en laat het beslag gedurende een uur rusten.
Los de natriumbicarbonaat op in 125 ml. water en meng de oplossing onder het beslag. Laat het deeg wederom 30 minuten rusten onder een plastic folie.
Plaats drie ingeoliede inox ringen van 7,5 cm in een warme pan met antikleeflaag. Vul de ringen voor de helft met beslag en laat ze zo'n 6 tot 8 minuten bakken tot de bovenkant droog is. Verwijder de ringen en keer de crumpets om, laat ze nog eens 3 tot 4 minuten bakken tot ze goudbruin van kleur zijn. Verwerk de rest van het beslag op de zelfde wijze.
Plaats de crumpets tot slot nog enkele minuten onder een gril.