Bereidingstijd
Bereiding: 30 minuten Rijzen: 1 uur Oven: 20 minuten |
![]() |
Ingrediënten
- 500 gr. Eiwitrijke tarwebloem (12,5 %)
- 30 gr. Verse gist
- 2 el. Bruine suiker
- 2 el. Olijfolie
- 1 tl. Zout
- 250 ml. Lauw water
Bereiding
Los de gist en de suiker op in het lauwe water. Meng de bloem met het zout en voeg er het gistmengsel aan toe. Meng goed door mekaar en voeg er tot slot de olie aan toe. Kneed het mengsel gedurende 10 minuten tot een elastisch deeg. Laat het vervolgens 45 minuten rijzen onder een plastic folie tot het in volume verdubbeld is.
Kneed het deeg nog eventjes door en verdeel het in twaalf gelijke porties. Rol iedere portie tot een glad bolletje. Prik met je vinger een gat in het midden van ieder bolletje en maak het voorzichtig groter. Plaats de ringen op een bakplaat met bakpapier en laat ze 15 minuten rusten onder een plastic folie.
Leg de ringen gedurende een kleine minuut in kokend water, draai ze na 30 seconden om zodat beide kanten kunnen garen. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Leg nooit meer dan twee of drie ringen in het kokend water.
Bestrijk de ringen met melk en bak ze tot slot gedurende 20 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven, laat ze op een rooster afkoelen.