Bereidingstijd
Bereiding: 30 minuten Rijzen: 1 uur 30 minuten Gril: 6 minuten |
|
Ingrediënten
- 175 gr. Eiwitrijke tarwebloem (12,5 %)
- 175 gr. Fijne tarwebloem
- 175 gr. Volkoren tarwemeel
- 175 gr. Melk, op kamertemperatuur
- 175 gr. Yoghurt
- 20 gr. Verse gist
- 20 gr. Suiker
- 8 gr. Zout
Bereiding
Los de suiker en de gist op in de melk. Meng de droge ingrediënten, zout en bloem, goed onder mekaar en voeg er het melkmengsel aan toe. Meng goed door mekaar en voeg er vervolgens de yoghurt aan toe. Kneed het mengsel gedurende 15 minuten tot een elastisch deeg en laat het vervolgens 45 minuten rijzen onder een plastic folie.
Kneed het deeg nog eventjes door en rol het uit tot een dikte van ongeveer 5 mm. Plaats het vervolgens op een bakplaat met aluminiumfolie en laat het deeg een laatste keer 45 minuten rusten onder een plastic folie.
Bak het brood tot slot aan iedere zijde enkele minuten onder een gril en laat het op een rooster afkoelen.