Bereidingstijd
Bereiding: 25 minuten Rijzen: 2 uur 15 minuten Oven: 20 minuten |
|
Ingrediënten
- 500 gr. Tarwebloem
- 30 gr. Verse gist
- 40 gr. Boter, gesmolten
- 25 cl. Melk, lichtjes opgewarmd
- 1 el. Suiker
- 1 tl. Zout
- 1 Ei
Bereiding
Klop het ei samen met de suiker los in de lichtjes opgewarmede melk. Verkruimel in een grote kom de gist over de bloem en meng het samen met de melk, de suiker en het ei tot een homogeen geheel. Meng vervolgens ook het zout en de gesmolten boter onder het deeg en laat het gedurende vijftien minuten onder een plastic folie rusten.
Kneed het deeg vervolgens gedruende ongeveer vijftien minuten tot het soepel en elastisch is. Laat het nadien één uur op een warme plaats rusten onder een plastic folie en handdoek.
Kneed het deeg nog eventjes door en verdeel het in twaalf gelijke delen. Geef ieder deeltje de gewenste ronde of langwerpige vorm en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Laat de sandwiches een laatste keer gedurende één uur op een warme plaats rusten onder een plastic folie en handdoek.
Plaats na 45 minuten een bakblik met warm water onderaan in de oven en verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestrijk de sandwiches met wat losgeklopt ei en bak ze gedurende 20 minuten in de op 200 °C voorverwarmde oven. Haal de sandwiches uit de oven en laat ze op een rooster, onder een vochtige theedoek afkoelen, dit geeft de sandwiches een zachte en elastische korst.